Weerbaarheid
Weerbaarheid

Boek nu je Gratis proefles! 


  Training mentale kracht

  Om het onderwerp Mentale Kracht goed te kunnen behandelen, raden wij aan dat de training Mentale Kracht uit minimaal 2 dagdelen bestaat. In deel 1 van de training wordt er vooral gekeken naar de basisprincipes en in deel 2 vindt een verdieping plaats. Tevens zal er feedback uit deel 1 worden meegenomen.

  De training “Mentale kracht” bestaat uit een tool box met 3 pijlers. Elke pijler heeft 2 sub-pijlers, te weten:

  t

  Uitdaging

  – Visualisatie
  – Doelen

  Controle

  – Energiemanagement
  – Aandachtscontrole

  Vertrouwen

  – Gedachtencontrole
  – Inzicht

  Mentale kracht (deel 2)

  Mentale weerbaarheid is de controle over je gedachten, gevoelens, perceptie en gedrag!

  Tijdens deel 2 van de training Mentale Kracht leert u reageren vanuit persoonlijke kracht. Hoe maak ik transparante keuzes in de dilemma’s die ik tegenkomt en hoe krijg ik mensen mee?

  Aan de hand van de “tools mentale kracht” geven we stapsgewijs inzicht in dit proces. Het einddoel is dat de deelnemers “onbewust bekwaam” worden. Veel mensen zijn al mentaal weerbaar en veerkrachtig en passen de mentale tools vrijwel dagelijks toe. Dit doe je vaak al als vanzelfsprekend.

  Met andere woorden onbewust. Door de deelnemers zich bewust te laten worden van hun eigen bekwaamheid, is de eerste stap genomen. De laatste stap is dat de deelnemers in staat zijn de mentale tools onbewust in te zetten nog vóór of juist op de momenten dat ze nodig zijn.

  Weerbaarheid
  Personen Groen